Opleiding Lipomassage start 1 oktober 2017 bij MSP Opleidingen

23 juni 2017

Zondag 1 oktober 2017 start bij MSP Opleidingen in Leiden de nieuwe opleiding Lipomassage.
Deze opleiding leidt op tot het ACE certificaat Lipomassage Practitioner®.

De opleiding is ideaal voor de masseur en de schoonheidsspecialist.
Lipomassage Practitioner logo
Meer informatie over de opleiding lipomassage en aanmelden

Over lipomassage

Lipomassage is de nieuwste techniek voor figuurcorrectie zonder medisch ingrijpen. Via een combinatie van verschillende massagetechnieken wordt cellulite aangepakt, zodat de huid van heupen, billen, benen, armen en buik strakker wordt. Door de stevige en diepe massagetechniek wordt de huid mooier en de omvang minder. De behandeling helpt het lichaam tevens te reinigen van gifstoffen en opgehoopt vocht.

Op internet vind je termen als afslankmassage, cellulite massage, lypossage. De opleiding lipomassage is de meest uitgebreide opleiding in Nederland waarmee je cellulite leert behandelen voor je cliënten. Dat kan je met deze uitgebreide opleiding succesvol en met vertrouwen doen!

Over cellulite

De afgelopen twee decennia hebben steeds meer vrouwen last van cellulite gekregen. Maar liefst negentig procent van de westerse vrouwen heeft er in min of meerdere mate last van. De reden van deze explosieve stijging is te wijten aan de almaar slechter wordende leefgewoonten. Ongezonde voeding, de anticonceptie-pil, medicijngebruik en gebrek aan beweging zijn onder andere debet aan de alom gehate sinaasappelhuid.

Cellulite komt voornamelijk voor op benen, billen en heupen. Het is te herkennen aan een huid met afwisselend putjes en bultjes al dan niet samengaand met pijnlijke plekken. Cellulite wordt grotendeels veroorzaakt door ophopingen van vocht, vet en afvalstoffen. Vooral een verstoring van de doorbloeding en het lymfesysteem ligt ten grondslag aan de overmatige ophopingen. Als de ophopingen lange tijd aanwezig zijn, raken deze verhard. Hierdoor worden het vocht, vet en de afvalstoffen ingesloten. Doordat de ophopingen onregelmatig zijn, duwen ze de huid onregelmatig naar buiten met als gevolg de putjes en bultjes. Er bestaan verschillende vormen en gradaties van cellulite, die ieder een andere behandelmethode vereisen.

Meer informatie over de opleiding lipomassage en aanmelden